Popular Posts

Thursday 9 June 2011

Spalvu derinimas 2

Birzelio 9d. 2011

Sveikuciai!

Siandien tesime spalvu derinimo trumpa "pamokele", kuri pades suvokti spalvu paletes esme.
Pries Antraji Pasaulini Kara spalva buvo deficitas pasaulyje, nes net truko butiniausiu priemoniu, pradedant nuo maisto ir drabuziu, baigiant iki kasdieniu higieniniu priemoniu. Tad spalva buvo tikras prabangos kodas namuose.
Siandien mes turim labai platu pasirinkima dazu, ivairiausios teksturos, rusiu (matiniu ar daugiau/ maziau blizganciu, vandeniui atspariu ir pan.) Neribokite savo fantazijos ir gyvensite "svajoniu spalvose".


"PIRMOKU" SPALVU DERINIMO TAISYKLES

* Raudona, rusva- visi siu spalvu tonai dera arpusavyje. Kai kurios raudonos ir rausvos spalvos ypac tinka intymiam, istaigingam poilsio kambariui arba pasteliniam, geliu motyvais ispuostam miegamajam.

* Pilkos, neultralios- klasininio stiliaus pagrindas, neatkreipiantis didziulio demesio tonas. Sias spalvas galima derinti su betkuria kita spalva esancia paleteje. Galutinis rezultatas bus garantuotai geras, o gal net stulbinantis.

*Violetine-gerai dera tarpusavyje, taciau daugelis atspalviu labai ryskus- bukit atsargus. Violetine gerai atrodo salia zalios. Melynai violetine dera su saltais melynais tonais, o raudonai violetine tiks prie svelnios rausvos.

* Oranzine- suteikia silumos aplinkai. Tamsesni atspalvi naudokite saikingai.


* Ruda- puikiai dera su oranzine. Turkio ir salti pilki atspalviai puikiai papildo oranzine.

* Zalia- daznai naudojama kaip neultrali spalva, atkurianti spalvu pusiausvyra. Kai kurie zalios spalvos tonai, kaip svelni salavijo, puikiai dera su beveik visomis spalvomis.

* Geltona- dera su zaliais ir oranziniais tonais. Geltona ir melyna- priesingos spalvos, pades sukurti gaivu ir klasikini interjera.



KELETAS SPALVU DERINIMO PAVYZDZIU

Taip bus mums lengviau apsispresti del kambario/ ploto. Remkites siais pavyzdziai, kaip reik ieskoti tinkamas spalvu derinant spalvas.
(Vakar ikeliau labiau profesonalu pavyzdi, o siandien tokius, kur kiekvienas is musu labai lengvai susikurs ir pamatys visualu pavyzdi atrodanti realiau.)







Lilija

No comments:

Post a Comment