Popular Posts

Sunday 12 June 2011

Stalo Dekoravimas

Birzelio 12d. 2011

Si grazu sekmadienio ryta pakalbesime apie stalo dekoravima. Dauguma is musu vakarais prie stalo susirenka su visa seima, tai tarsi ritualas, kuris kartojasi tam kad pabuti kartu, ramiai aptarti dienos ivykius ir atsipalaiduoti pasimegaujan skania vakariene. O kodel sios akimirkos nepaversti dar malonesnes ir grazesnes akims? Tai labai paprasta ir efektyvu. Pabandykit ir isitikinsit.

Apacioje pateikiau keleta pavyzdziu, kurie tikrai verti demesio ir beabejones skleistu jaukumo, isskirtine ir ypatinga nuotaika.

Dazniausiai/ tradiciskai stalai yra apkraunami maistu- tai yra didziausia klaida! Maistas yra tam, kad mes megautumes juo, o ne persivalgytume ir suvalgytume viskas kas yra ant stalo. Vakariene turetu susideti  is lengvo maisto/ nedideles porcijos, kuri tilptu i viena lekste ir nuo stalo sugebetume pakilti lengvi ir neprikimstais skrandziais. O dekoras leistu pasimegauti harmoninga aplinka, kuri lepintu akis jaukumu ir groziu.

Apacioje pateiktas pavyzdys yra subtilus, neapkrautas, elegantiskas, bei efektyvus. Zalia sakele suteikia stalui ramybes jausmo, pusiausvyros su gamta. Zvakes- naturali sviesa, silumos saltinis.



Privalomas dekoras sventiniu atjevu. Dazniausiai stalus puosia geliu puoksem ir spalviniu akcentu. Tai yra grazu. Bet, taip pat yra ir daug kitokiu budu: skirtingu formu indai, juostines staltieses po apacia servizo, dekoro detales: pradedant skulpturelem, baigiant vaisiais; stalo lygiai- indai ar pakylos, kurios iskelia pasirinktus objektus auksciau, kad jie butu labiau matomi/ demesio centre; kabancios virs stalo dekoracijos (tik nepatarciau cia persistengti) ir t.t.


Labai dazni ir veiksmingi sezoniniai papuosimai; apacioje matome rudens vaizda:


Kasdiene vakariene su stiliu:


Linksmu svenciu subtilybes, kurios beabejones paliks ispudziu ir pakels nuotaika sveciams:


Bukime originalus ir zaismingi, juk musu fantazijai nera ribu! Galima "suzaisti" su maistu taip, kad jo reiktu labai mazai, o efektas butu didelis ir keliantis daug pozityvios nuotaikos. O mes juk to ir norime!- Buti laimingi ir visad su sypsenom :)

Skanios vakarienes ir geros nuotaikos,

Lilija

No comments:

Post a Comment