Popular Posts

Wednesday 8 June 2011

Spalvu derinimas

Birzelio 8d. 2011

Spalvos. Tonai. Seseliai. Atspindziai.
Zmogaus regejimas yra labai sudetingas, del to kiekvienas is musu ta pacia spalva matome skirtingai! Neitiketina? Bet, tai tiesa. Net, kai miegame, mes matome spalvas.


Moderni klasika. Suderintos trys pagrindines spalvos: rausva, zalia ir balta. Balta yra neultrali spalva- tyra ir nekalta. Bendras spalvu suderinimas pavercia si kambari ramybes ir moteriskumo kampeliu.

Spalvos labai veikia zmoniu psichika. Net yra naujai atsiradusi Londone specialybe "Spalvu Psichologija", kuri prasisukusi reklamoje ir komerciniuose projektuose labai netgi sekmingai.


Spalvu poveikis nuotaikai:
1) Rausva- moteriska, pozityvi, gyvybinga ir linksma. Raudonos spalvos "dukra". Si spalva isgaunama is radonos ir baltos misinio. O kaip zinome, raudona spalva yra labai drasi, aistringa, intymi ir jauki.
2) Violetine- suzadinanti ir seksuali. Stimuliuoja kuribinguma ir vaizduote. Taciau labai tamsi violetine spalva gali buti vesi ir dvasinga.
3) Melyna- dangaus ir vandens spalva, suteikianti ramybes ir aisku mastyma, sukurianti meditacijai palankia erdve. Siu tonu palete yra viena is naturaliausiu ir dazniausiai matomu spalvu zemeje. Dangus uzima visa erdve esancia virs musu, o vanduo 70% zemes pavirsiaus.
4) Oranzine- skatina kurybinguma, yra silta ir jauki. Labai vertinama maisto pramoneje, nes si spalva skatina apetita. Atkreipkit i greito maisto restoranus!
5) Geltona- maloni ir sauleta. Manoma, kad ryski geltona spalva pagerina smegenu veikla. Beabejones gerina nuotaika, skleidzia pozityvia energija vien tik paziurejus i sia spalva. Rekomenduojama vaiku kambariam.
6) Zalia- gamtos spalva. Ji ramina, gaivina ir suteikia pusiausvyros. Sia spalva galima isgauti sumaisius melyna ir geltona. Zalia simbolizuoja vaisinguma ir sviezuma.

Mokslininku irodyta, kad kiekviena spalva itakoja mus skirtingai. Taip pat priklauso nuo apsvietimo. Tarkim ryte, kai saule sviecia musu geltonas kambarys atrodys "sodrus ir gaivinantis", o vakare "brandus"- labiau vyruos i rudus tono atspindzius primenanti spalva.

Raudonas miegamasis- nelabai patartina, netaisyklingai parinkta spalva bus priezastis nenustojamo galvos skausmo.

Jei reiktu rinktis melyna ar zalia vonios kambari, net nedvejodami rinkites zalia! Zalias- gyvas ir nuteikiantis teigiamai tonas. Jis nesuteikia jokiu seseliu veidrodzio atspindyje taip kaip melyna spalva.
Irodyta, kad melyna spalva sendina musu oda veidrodzio atvaizde.

SIOS VASAROS SPALVOS

Sios vasaros tendencijos yra tokios pagal garsiausius dizaino zinovus. Sodri ir turtinga palete. Pilka- garsiausi dailininkai, kurie tapo paveikslus i kiekviena spalva imaiso siek tiek pilkos, tam kad spalva atrodytu naturalesne ir arciau realybes. Nes dazniausiai perkamos spalvos yra chemines, nenaturalios ir toli grazu nepanasios i tikrasias gamtos gamas.


Si palete labiau tinkanti asmenybei, kuri megsta issukius, buti pastebeta ir aktyvi gyvenime, spinduliuojanti teigiama nuotaika.


O sios trys spalvos virsuje labiau tinkamos subrendusiam zmogui, kuris tikrai zino ko nori is gyvenimo ir nori buti ivertintas kaip "prabangos kodas".


IS KUR MES GAUNAME IKVEPIMO

Labai paprastai kiekvienas musu galime suderinti idealiai spalvas pagal individualius standartus ir net patys nustebti gavus galutinius rezultatus.
Spalvu derinima lemia aplinka- kaip ir zinome aplink mus yra vien tik spalvos. Paprasciausias ir efektyviausias budas yra renkant megstamus daiktus, zurnalu iskarpas, medziagu skiauteles, spalvu paletes ar nuotraukas is asmeninio archyvo, kurios teikia norimus pojucius.



Svarbiausia taisykle: besirenkant spalva privaloma rinktis tik ta, kuri tikrai yra arciausiai Jusu sirdies!

Rytoj pakalbesime placiau apie spalvas, kaip jos dera tarpusavyje.

Iki pasimatymo, Lilija

P.S. Nepamirskit isreiksti savo nuomones! Balsavima rasite virsuje desineje puseje puslapio. Aciu

No comments:

Post a Comment