Popular Posts

Friday 10 June 2011

Sienu dekoravimo budai

Birzelio 10d. 2011

Nusibodo paprasta, neidomi, banali siena priesais Jus? Kodel neatnaujinus jos? Pirmyn!

Sienu dekoravimas suteiks jusu namu norimo efekto. O koks jis bus priklausys nuo pasirinktos technikos, ju yra daug ir ivairiausiu rusiu.
Galima issisukti ir pigiausiais budais isdekoravus siena, kuri galutiniam rezultate atrodys gal net daug labiau pavykusi, nei butume pasirinke brangesni buda.

Tai gi, sviesa yra greitas, palyginus pigus ir prabangos teikiantis dekoro budas. Paziurekite zemiau pateiktame pavyzdyje, kaip graziai sviestuvai "suzaide" su siena, su seseliais, suteikdama vis kitoki atspalvi spinduliu pagalba. Pliusas yra ir tame, kad skirtingu paros metu siena atrodys skirtingai ir ne taip greit suspes Jums atsibosti!


Kitas, vienas is pigesniu budu dekoravimui, yra sienu lipdukai. Jie lengvai pasalinami, nepazeidzia sienos, yra ivairiu rusiu pasirinkimui. O toks kaip zemiau pateiktas suniukas garantuotai kiekvienam pamaciusiam pakels nuotaika!


Sekantis efektyvus ir neperdaugiausiai sudetingas dekoro budas yra tapetai ir dazai. Pakankamai pigu, greita ir efektyvu, jei tinkamai viskas suderinta ir pasiekta harmonija erdveje.
Tapetu vienas is didziausiu pliusu yra tas, kad jie uzmaskuoja visas sienu duobutes ir nelygumas ar itrukimus- nebereikia tada spakliuoti, priesingai, nei pries dazant sienas dazais.
Bet visgi, dazai, kaip ir tapetai gali buti "plaunamos" rusies, tad turint mazu vaiku, toks pasirinkimas yra gana neblogas.


Brangesnis, bet modernesnis budas yra Fototapetas. Galima uzsiklijuoti ant sienos bet ka, ko tik sirdis geidzia, pradedant asmenine nuotrauka, baigiant peizazu is siltu krastu ar kosmoso. Sis budas neriboja vaizduotes. Galima, taip pat, susimaketuoti vaizda kompiuteriu labiau atitinkanti Jusu standartus.


Freska. Labai megstamas klasikinio ar kaimisko tradicinio tipo bustuose, bei vaiku kambariuose. Fantazija neribojama, tiek kiek sugeba galimybes. O jei pasisamdzius profesonalu dailininka, tai jusu kambarys gali virsti tikru sedevru. Tokiu budu pasirinkus isdekoruoti siena, mes galime netgi itraukti vaikus i "piesimo karstlige", o jie gales pasipuokuoti pries savo draugus, kaip graziai sugeba piesti.


Plytos. Atspindintis senove, tradicijas ir patvarumo/ ilgaamziskumo vaizdas. Siais laikas sis dekoravimo budas ypatingai paplites Amerikoje jaunimo nuomuojamuose  busuose arba musu kaimiskuose sodybuose. Toks dekoravimas suteikia sienoms tvirtumo jausma.


Tekstura. Dekoratyvinis tinkavimas. Ivairios fakturos.
Toks sienu zaidimas pavers Jusu erdve isskirtinia, nes neimanoma isgauti lygiai tokios pacios fakturos du kartus. Nebent, tai budu ne tinkavimas, o paprasciausios priklijuotos plokstes, kuriu neatskirsi nuo "tikrojo" dekoro, tol kol nepaliesi.


Ka tik isvardinau pacius pagrindinius sienu puosybos budus. Jie yra tikrai verti demesio ir namu kaina neabejotinai pakels!

Lilija

No comments:

Post a Comment