Popular Posts

Saturday 15 October 2011

Atnaujinkime namų interjerą

2011 Spalio 15d.

Sveiki visi! Ar atsirado noras atnaujinti savo bustą? Nebūtinai kišenę tuštinančiais būdais, ir viską perkant naują. Svarbiausia teisingi ir skoningi spalvų deriniai! Dabar mes juos ir aptarsime:

MONOCHROMATINĖ SPALVŲ PALETĖ:
Ji susidaro iš vienos spalvos, tik tonai skirias (šviesumu ir tamsumu). Tad, kad sukurti nenuobodžią aplinką naudojant monochromatines spalvas labai svarbu naudoti skirtingas medžiagų tekstūras, raštus ir baldų ar aksesuarų formas. Reikia naudoti šviesius, vidutinius ir tamsius tonus sukuriant taisiklingą balansą. Ir tai daryti labai atsargiai, kad visualus vaizdas neatrodytų nuobodus. Taip pat, nereik pamiršt, kad neultralios spalvos derinasi ir gali but maišomos su bet kuria spalvų palete. Pagrindinė taisyklė skirta mažint monotomijai yra labia paprasta- nepamiršti akcentinių spalvų, kurios išsiskirs iš viso interjero (pvz.: viena ar dvi akcentinės sienos ar keletas pagalvių).



HARMONINGA SPALVŲ PALETĖ:
Šią paletę sukurti galima naudojant du ar tris spalvų derinius, kurie randasi šalia vienas kito (žiūrint į spalvų ratą); Pvz.: raudona, orandžinė ir geltona arba violetinė ir mėlyna. Harmoninga paletė yra gana populiari šiuolaikiniuose interjeruose. Nebūtinai naudoti intensyvius tonus, galima ir pastelinius (pvz.: šviesiai geltona).



SPALVINIAI AKCENTAI:
Spalviniai akcentai dažniausiai naudojami interjero pagyvinimui. Jie padeda sukurti kažką idomaus ir neįprasto. Tik reik visad prisiminti, kad akcentai turi likti tik akcentais, o ne pereiti prie viso kambario spalvos. (Žr. paveiksliuką: Neultraliai spalvų paletei gyvumo ir šviežumo suteikia ryškiai žali obuoliai vazoje).



KONTRASTINĖ SPALVŲ PALETĖ:
Kuriant šią spalvų paletę yra labai lengva suklysti. Reik labai stipriai jaust spalvas, kad jos derintųsi viena su kita. (Žr. paveiksliuką: šis interjero dizaino sprendimas priverčia kiekvieną sustoti ir pasigrožėti. Neeilinė ir išskirtinė virtuvė, kuriai gamta ir natūralumas yra labai svarbu. Šis pasirinkimas- augalus lauke priderint prie virtuvės yra labai originalus. “Išnaudokime ką turime”.)



SPALVOTŲ IŠKARPŲ DERINIAI:
Dar vienas būdas kaip tiksliai sužinoti kokioje aplinkoje Jūs norite gyventi. Rinkite spalvinius derinius, įvairiausius paveiksliukus, nuotraukas, medžiagų gabalėlius, tapetus, tai kas Jum patinka ir kelia teigiamas emocijas. Susiklijuokite ant lapo visa tai, kas Jūsų nuomone dera šalia ir pastoviai stebėkite kas netinka ir iškrenta is visualaus vaizdo.
Pagal iškarpas galima rasti parduotuvėse panašias užuolaidas, staltieses ar aksesuarą, kuris džiugins Jus kiekvieną dieną!



Lilija Deviatnikova

No comments:

Post a Comment