Popular Posts

Tuesday 7 June 2011

Paveikslai- atspindi musu vidu

Birzelio 7d. 2011

Siandiena papasakosiu Jums apie paveikslus. Kaip jie mus veikia ir kaip turetume juos taisiklingai issirinkti ir pakabinti.

Yra ivairiausiu kurybos tipu paveikslu: modernas, simbolizmas, impresionizmas, realizmas, romantizmas, klasicizmas ir taip toliau.... Mano megstamiausias yra modernus realizmas, nes galima issireiksti taip kaip nori ir nera ribu!


"The Sense of Deepness" 2011 by Lilija

Taip pat, nepamirskite techniku: fantastinis (nerealus vaizdas- neatitinkantis tikroves standartu), abstrakcija (nera ribu, kiekvienas paziurejes i paveiksla gali ji savaip komentuoti ir savaip matyti vaizdus, ka paveiksle dailininkas norejo pasakyti/perduoti zinia pasauliui), urbanistinis (miesto vaizdai), peizazas (gamtos vaizdai), natiurmortas (negyvu daiktu kompozicija), aktas (nuogo zmogaus kunas), grafika (labai detalus paveiklas) ir daug daug kitokiu.

DAZAI IR SPALVOS

Nuo labai senu laiku zmoges jau naudojosi dazais. Vieni jais zymejosi teritorija, kiti puoselejo savo aplinka. Daugiau nei pries 100metu spalva buvo tik turtinguju nosiai. Paprastas zmogus negaledavo/ neipirkdavo dazu, nebent kaip nors ismastydavo pats susikurti is buitiniu medziagu siokia tokia spalva.

Spalvos mus veikia skirtingai, o tekstura suteikia zavumo ir originalumo erdvei. Psichologai is zmogui patinkancios spalvos gali pasakyti kaip jis jaucias, ka galvoja (pozityviai ar negatyviai tuo metu), suvokti dabartine jo busena.


DABARTINE MANO VEIKLA

Siuo metu labai aktyviai tapau ir bandau "atrasti savo stiliu". Nors saves ieskojimas trunka visa gyvenima, bet sios akimirkos momenta tikiu, kad galima rasti. Mano paveiksluose daug demesio skirta laisvumui, nuotaikos perdavimui, spalvu paletei ir originalumui.
Kai tik jausiu, kad esu pasiruosusi ir "radau, tai ko ieskojau", pradesiu ruostis parodai, i kuria Jus visi busit beabejones pakviesti, bei pasidalinsiu savo Blog'e, bei facebook'e puslapyje naujienomis!

Keli dabartiniai paveikslai:


"The Irish Beauty" 2011 by Lilija ("Airijos grazuole")
Realistiskas

Kodel man patinka rasyti paveikslu pavadinimus angliskai? Nes jie meniskesni tada. Angliskai juos galima interpretuoti. Tarkim siuo atveju mes galime pagalvoti ir apie tokius pavadinimus: "Airiskas grozis", "Airijos grazuole" ar net "Airijos grozybes".


"The Positive Mood" 2011 by Lilija
Abstrakcija

Auksines spalvos is bet kurio kambario kampo teiks vis skirtinga spalva Jusu akims. Paprasciau pasakius "Sis paveikslas blizga, kaip blizgutis".


"Friendly Moonlight" 2011 by Lilija
Modernus Realistiskumas

Suzavejo akiu "gilumas" ir ramumas sio paveikslo. Manau, gavosi labai gerai perteikti nuotaika..





Mes renkames paveikslus ivairiai. Vieni tiesiog derina prie interjero, kiti bando juose "rasti" kazka nepaprasto, kiti bando rasti juose save, kiti tiesiog perka "grazu". Patarciau, perkant paveiksla atsizvelkt i visus kriterijus, kokius tik turit ir sugebat sugalvoti: vieta kur kabinsit (vaiku kambarys ar svetaine), to kambario spalvu gama (juoda ar balta, o gal raudona), apsvietimas (vienas is svarbiausiu dalykeliu, kuris pades jum matyti paveiksla "teisingai", tikrom spalvom, neiskraipyta) ir panasiai.

Bandau Jusu neapkrauti ivairiom eilem begalinem. Trumpai, aiskiai ir patys svarbiausi dalykai. Jei noresit kokios temos placiau, praneskit! :)

Lilija

No comments:

Post a Comment